Analcolico a la frutta
Ingrediente:
1/3 suc de ananas
1/3suc de capsuni
1/3 suc de portocale
1/3 suc de pere
Preparare
Eu am dat prin frulator capsunile si ananasul
Se da prin frulator un pahar de gheata, se pune intrun pahar lung gheata si peste se toarna sucul,se pune pai si se orneaza.
Se da prin frulator un pahar de gheata, se pune intrun pahar lung gheata si peste se toarna sucul,se pune pai si se orneaza.
Mentiuni:
Analcolicul se poate transforma usor in alcolico a la frutta.Se adauga imediat dupa gheata votca alba si apoi sucul de fructe.
Timp Preparare: 10 '
Cafea tonica
Ingrediente:
6 cesti cafea tare, 6 linguri smintina, 6 linguri coniac, 12 lingurite zahar, 6 cuburi gheata
Preparare:
Se prepara o cafea tare, bine indulcita. Se amesteca cu smintina, se bate bine, apoi se adauga coniacul si se lasa sa se raceasca. Se pune lichidul in termos, adaugindu-se cuburile de gheata.
Timp Preparare: 20 '
Complexitate: redusa
Complexitate: redusa
Air Mail
Ingrediente:
25 ml rom negru
20 ml lichior de lime(lamaie verde)
2 lingurite de miere
sampanie
20 ml lichior de lime(lamaie verde)
2 lingurite de miere
sampanie
Preparare:
Puneti intr-un shaker multe cuburi de gheata. Turnati peste acestea romul negru, lichiorul de lime si mierea. Strecurati apoi compozitia intr-un pahar special si completati, bineinteles, cu sampanie. Paharul se orneaza cu lime sau o cireasa confiata.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Complexitate: redusa
Analcolico a la frutta
Ingrediente:
1/3 suc de ananas
1/3suc de capsuni
1/3 suc de portocale
1/3 suc de pere
1/3suc de capsuni
1/3 suc de portocale
1/3 suc de pere
Preparare:
Eu am dat prin frulator capsunile si ananasul
Se da prin frulator un pahar de gheata, se pune intrun pahar lung gheata si peste se toarna sucul,se pune pai si se orneaza.
Se da prin frulator un pahar de gheata, se pune intrun pahar lung gheata si peste se toarna sucul,se pune pai si se orneaza.
Mentiuni:
Analcolicul se poate transforma usor in alcolico a la frutta.Se adauga imediat dupa gheata votca alba si apoi sucul de fructe.
Timp Preparare: 10 '
Complexitate: redusa
Complexitate: redusa
Cafè glacé
Ingrediente:
* 80 g. zahar
* 1 ou
* ½ litru lapte
* ½ pahar cafea concentrata preparata cu espresso sau filtru
* frisca
* 1 ou
* ½ litru lapte
* ½ pahar cafea concentrata preparata cu espresso sau filtru
* frisca
Preparare:
Se bate bine zaharul cu oul , pana devine ca o crema . Cantitatea de zahar in reteta originala (o carte de bucate) era de 80 gr. dar mie mi s-a parut cam mult si am pus mai putin. Puneti la clocotit laptele si-l turnati deasupra la crema de zahar si ou , batand in continuare pe foc 2-3 minute. Trageti deoparte si lasati sa se raceasca. Intre timp ,faceti ½ pahar de cafea concentrata la filtru .
Turnati cafeaua putin cate putin , asa fierbinte, deasupra laptelui racit. Se pune la rece in frigider.
Turnati cafeaua putin cate putin , asa fierbinte, deasupra laptelui racit. Se pune la rece in frigider.
Mentiuni:
Se serveste foarte rece, cu frisca si daca doriti, presarati deasupra putina cafea macinata.
Daca nu aveti masina pentru cafea espresso, puteti opari cu ½ pahar apa clocotita 50-60 gr. cafea macinata (de preferat proaspat macinata), apoi o filtrati.
Daca nu aveti masina pentru cafea espresso, puteti opari cu ½ pahar apa clocotita 50-60 gr. cafea macinata (de preferat proaspat macinata), apoi o filtrati.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Complexitate: redusa
Cafea Cappuccino
Ingrediente:
25-30 g cafea naturala de calitate buna (cu cofeina)
50 ml lapte (orientativ)
arome (siropuri speciale si optionale)
zahar (optional)
50 ml lapte (orientativ)
arome (siropuri speciale si optionale)
zahar (optional)
Preparare:
La aparatul special de cafea (espresso) se face cafeaua. Dupa ce este gata, se pune deoparte si se pune apoi lapte intr-un ibric sau o cana mai mare. Se fixeaza aparatul pe programul spuma/abur si cand a ajuns la temperatura normala se pune laptele la tubul atasat aparatului. Prin miscari verticale, se misca ibricul/ cana, pentru a incalzi laptele uniform si pentru a forma spuma deasupra.
Se pune apoi deoparte si se trece la urmatorul pas.
Se pune cafeaua intr-un pahar, se pune siropul (cateva picaturi, este optional) se pune zaharul (daca folositi) si apoi (va ajutati de o lingurita pentru a opri spuma laptelui) turnati laptele peste cafea. Cu lingurita puneti deasupra spuma (la urma) si decorati dupa plac.
Enjoy!
Se pune apoi deoparte si se trece la urmatorul pas.
Se pune cafeaua intr-un pahar, se pune siropul (cateva picaturi, este optional) se pune zaharul (daca folositi) si apoi (va ajutati de o lingurita pentru a opri spuma laptelui) turnati laptele peste cafea. Cu lingurita puneti deasupra spuma (la urma) si decorati dupa plac.
Enjoy!
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Complexitate: redusa
Cafea Mexicana
Ingrediente:
6 linguri de cafea instant concentrata
4 bucatele de coaja de scortisoara
2 linguri de zahar brun
4 bucatele de coaja de scortisoara
2 linguri de zahar brun
Preparare:
Se fierbe intr-o cratita 500 ml de apa, se adauga cafeaua pulbere, scortisoara si zaharul brun. Cind fierbe se ia de pe foc si se lasa un minut sa se odihneasca. Se strecoara si se toarna in cesti. Se decoreaza cestile cu bucatile de scortisoara
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Complexitate: redusa
Caffee Milkshake
Ingrediente:
Pentru 1 portie :
-1/2 cana lapte rece
-1/2 cana de cafea inghetata
-2 linguri praf de frisca
-1 lingurita zahar
Pentru ornat: frisca batuta
-1/2 cana lapte rece
-1/2 cana de cafea inghetata
-2 linguri praf de frisca
-1 lingurita zahar
Pentru ornat: frisca batuta
Preparare:
Daca nu aveti cafea inghetata o puteti obtine din 1/2 plic cafea instant si 3-4 cuburi de gheata. Puneti toate ingredientele in blender si amestecati-le pana devin ca o pasta.
Turnati amestecul obtinut in pahar de sticla, inalt. Ornati cu frisca batuta.
Serviti cu paiul.
Turnati amestecul obtinut in pahar de sticla, inalt. Ornati cu frisca batuta.
Serviti cu paiul.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Complexitate: redusa
Caipirinha
Ingrediente:
1 lime (lamiie verde)
3 lingurite de zahar brun
5 cl Cachaca (rom alb) sau vodka
gheata
3 lingurite de zahar brun
5 cl Cachaca (rom alb) sau vodka
gheata
Preparare:
Lamiia verde se taie in 8 bucati. Impreuna cu zaharul brun se pune intr-un pahar unde se zdrobeste cu un "pisalog" sau cu orice altceva.
Se lasa 2 minute dupa care se adauga gheata zdrobita si ea si la sfirsit cachaca, romul sau vodka, se amesteca.
Se lasa 2 minute dupa care se adauga gheata zdrobita si ea si la sfirsit cachaca, romul sau vodka, se amesteca.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Complexitate: redusa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu