joi, 19 aprilie 2012

RETETE RECENTE

Triunghiuri cu telemea

Ingrediente
400 gr. aluat de foietaj150-200 gr. brinza telemea2 oua
Mod de preparare
Branza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mari si o amestecam cu 1 ou. Aluatul de foietaj il lasam sa se descongeleze, iar apoi il intindem pe masa de lucru presarata cu faina. Taiem aluatul in patrate, punem pe fiecare patrat 1 lingura de branza si unim capetele in asa fel sa se formeze un triunghi. Presam cu furculita marginile triunghiurilor si le punem in tava pe hartie de copt. Le ungem cu ou batut si dam tava la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute ( pina se rumenesc )

Timp gătire
45 min
Complexitate
redusa

Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor

Ingrediente
un piept de pui2 cartofi mai marizeama de la o jumatate de lamaie200 ml smantanao jumatate cana cu lapte dulcecondimente diverse (dupa placul fiecaruia)ulei pentru tava- aprox. 4 linguri
Mod de preparare
Cartofii se curata de coaja ,se spala ,se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare.Ii vom fierbe doar pe jumatate.Pieptul de pui se spala se dezoseaza si se taie in bucati mai mici.Facem un sos amestecand smantana cu laptele, zeama de lamaie, sare,piper, busuioc, vegeta,marar si patrunjel tocate fin.Ungem un vas termorezistent cu putin ulei si presaram un praf de pesmet.Asezam cartofii scursi de apa, apoibucatile de pui si deasupra turnam sosul de smantana. Dam la cuptor incins pentru 15 min. cu capac si inca 15-20 min fara capac.
Mod de servire
Servim preparatul cald,stropit din belsug cu smantana amestecata cu usturoi,sare si patrunjel verde tocat fin.

Timp gătire
30 min
Complexitate
medie

Vinete cu piept de pui

Ingrediente
1 vanata, 300 gr piept pui, 100 gr cascaval, 100 gr sunca

Mod de preparare
Vanata se taie felii subtiri , sr sareaza si se lasa putin sa elimine apa.Intre timp se curata pieptul de pui si se rumeneste pe gratar.Feliile de vinete se pun intr-o tava, se ung cu ulei si se dau la cuptor pentru 15 minute , interval in care se intorc de pe o parte pe alta.Dupa ce vinetele se inmoaie putin se adauga sunca felii si pieptul de pui intreg , peste care se presareaza cascavalul ras, sarea,piperul,oregano si sosul de rosii.Se mai lasa la cuptor 15 minute , dupa care se scoate pe o farfurie intinsa si se decoreaza cu frunze de menta.

Timp gătire
45 min
Complexitate
redusa

Salata de legume bulgara

Ingrediente
Rosii 500 g castraveti verzi 350 g ceapa 150 gardei grasi 300 g verdeata 1 leg • ulei 40 g otet 20 ml telemea 75 gsare
Mod de preparare
Rosiile se taie felii, ceapa se taie pestisori, castravetii se curata de coaja si se taie felii subtiri, ardeii grasi se taie in doua, se indeparteaza semintele si se taie apoi felii, se adauga verdeata tocata, sare, doua linguri de ulei, o lingura de otet subtiat cu apa si se amesteca usor.
Mod de servire
La servit se presara cu telemea rasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu