baltimore egg nogg
Ingrediente
200 ml coniac, 200 ml rom, 200 ml Madeira (vin dulce de Madeira), 1200 ml lapte, 1 galbenus, 3 cuburi de gheata ,nucsoara rasaPreparare
Se agita intr-un shaker coniac, rom, Madeira si galbenus, cu gheata si se strecoara intr-un pahar inalt. Bautura se completeaza cu lapte si deasupra se presara putina nucsoara.Mentiuni
Egg Nogg se bea cald sau rece, in functie de anotimp. Contine intotdeauna lapte sau smantana. In cazul bauturilor reci se agita prima data galbenusul, zaharul si spirtoasele intr-un shaker, se strecoara totul intr-un pahar si acesta se umple cu lapte.Timp preparare : 20 minute
Complexitate : Nu a fost specificata
cafea irlandeza
Ingrediente
1 pahar de vin incalzit, cafea, 50 ml crema de whisky irlandeza, un sfert de ceasca frisca tare, scortisoaraPreparare
Se pune cafeaua in paharul incalzit. Se adauga crema de whisky si se amesteca bine. Se acopera cu frisca. Se decoreaza cu scortisoara.Mentiuni
NespecificateTimp preparare : Nespecificat
Complexitate : Nu a fost specificata
ceai cu miere si mirodenii
Ingrediente
2 lingurite de ceai uscat, 6 cesti de apa, 2 linguri de suc de lamaie, 1/2 ceasca miere, scortisoaraPreparare
Mirodeniile se pun in apa si se incalzesc la foc mic, acoperit, timp de 10 minute, dar fara sa dea in clocot. Se toarna incet aceasta infuzie peste ceai. Se strecoara lichidul si se adauga sucul de lamaie si mierea.Mentiuni
Se serveste cald.Timp preparare : Nespecificat
Complexitate : Nu a fost specificata
cherry
Ingrediente
500 ml alcool de 96 grade,1 l de vin negru(rosu),1/2 l sirop de visine, esenta de migdalePreparare
Se amesteca toate ingredientele. Se lasa la macerat 2-3 zile.Mentiuni
NespecificateTimp preparare : Nespecificat
Complexitate : Nu a fost specificata
cocteil de fructe (1 portie)
Ingrediente
Zahar (1 lingurita), portocala (1 felie), ananas (1 felie), visine din visinata (2 visine), coniac (1 paharel), vin (50 ml).Preparare
Se pun intr-o cupa si se dau la rece.Mentiuni
NespecificateTimp preparare : Nespecificat
Complexitate : Nu a fost specificata
cocktail elixir
Ingrediente
200 g vin rosu, 20 g coniac, 25 g zahar pudra, 50 g vermut, 5 g suc lamaie, 10 g bitter.Preparare
Se amesteca bine vinul rosu cu coniac, suc de lamiie, zahar pudra, vermut si bitter.Mentiuni
Se serveste cu cuburi de gheata in pahar. Se bea cu paiul.Timp preparare : Nespecificat
Complexitate : Nu a fost specificat
cocteil de kiwicocteil de kiwi
Ingrediente
1/2 lamaie nestoarsa, 4 cl lichior de kiwi, 4 felii de kiwi, curatate, vin spumos.Preparare
Coaja de la o lamaie se toarna in forma de spirala. Zeama de la o jumatate de lamaie se toarna intr-un pahar inalt impreuna cu lichiorul de kiwi, se adauga feliile de kiwi si se umple paharul cu vin spumos. Se orneaza un betisor cu coaja de lamaie si se asaza deasupra paharului.Mentiuni
NespecificateTimp preparare : Nespecificat
Complexitate : Nu a fost specificata
cocteil de oua (1 portie)
Ingrediente
Galbenus crud (1), zahar (2 linguri), punch de vin (40 ml).Preparare
Se freaca galbenusul cu zaharul, se amesteca cu vinul si se da la rece.Mentiuni
NespecificateTimp preparare : Nespecificat
Complexitate : Nu a fost specificata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu