joi, 19 aprilie 2012

Bauturi si coktails

baltimore egg nogg

Ingrediente

200 ml coniac, 200 ml rom, 200 ml Madeira (vin dulce de Madeira), 1200 ml lapte, 1 galbenus, 3 cuburi de gheata ,nucsoara rasa

retete cu poze


Preparare

Se agita intr-un shaker coniac, rom, Madeira si galbenus, cu gheata si se strecoara intr-un pahar inalt. Bautura se completeaza cu lapte si deasupra se presara putina nucsoara.

Mentiuni

Egg Nogg se bea cald sau rece, in functie de anotimp. Contine intotdeauna lapte sau smantana. In cazul bauturilor reci se agita prima data galbenusul, zaharul si spirtoasele intr-un shaker, se strecoara totul intr-un pahar si acesta se umple cu lapte.
Timp preparare : 20 minute
Complexitate : Nu a fost specificata




cafea irlandeza

Ingrediente

1 pahar de vin incalzit, cafea, 50 ml crema de whisky irlandeza, un sfert de ceasca frisca tare, scortisoara

retete cu poze


Preparare

Se pune cafeaua in paharul incalzit. Se adauga crema de whisky si se amesteca bine. Se acopera cu frisca. Se decoreaza cu scortisoara.

Mentiuni

Nespecificate
Timp preparare : Nespecificat
Complexitate : Nu a fost specificata

ceai cu miere si mirodenii

Ingrediente

2 lingurite de ceai uscat, 6 cesti de apa, 2 linguri de suc de lamaie, 1/2 ceasca miere, scortisoara

retete cu poze


Preparare

Mirodeniile se pun in apa si se incalzesc la foc mic, acoperit, timp de 10 minute, dar fara sa dea in clocot. Se toarna incet aceasta infuzie peste ceai. Se strecoara lichidul si se adauga sucul de lamaie si mierea.

Mentiuni

Se serveste cald.
Timp preparare : Nespecificat
Complexitate : Nu a fost specificata


cherry

Ingrediente

500 ml alcool de 96 grade,1 l de vin negru(rosu),1/2 l sirop de visine, esenta de migdale

retete cu poze

Preparare

Se amesteca toate ingredientele. Se lasa la macerat 2-3 zile.



Mentiuni

Nespecificate
Timp preparare : Nespecificat
Complexitate : Nu a fost specificata



cocteil de fructe (1 portie)

Ingrediente

Zahar (1 lingurita), portocala (1 felie), ananas (1 felie), visine din visinata (2 visine), coniac (1 paharel), vin (50 ml).

retete cu poze

Preparare

Se pun intr-o cupa si se dau la rece.

Mentiuni

Nespecificate
Timp preparare : Nespecificat
Complexitate : Nu a fost specificata




cocktail elixir

Ingrediente

200 g vin rosu, 20 g coniac, 25 g zahar pudra, 50 g vermut, 5 g suc lamaie, 10 g bitter.

retete cu poze

Preparare

Se amesteca bine vinul rosu cu coniac, suc de lamiie, zahar pudra, vermut si bitter.

Mentiuni

Se serveste cu cuburi de gheata in pahar. Se bea cu paiul.
Timp preparare : Nespecificat
Complexitate : Nu a fost specificat


cocteil de kiwicocteil de kiwi

Ingrediente

1/2 lamaie nestoarsa, 4 cl lichior de kiwi, 4 felii de kiwi, curatate, vin spumos.

retete cu poze


Preparare

Coaja de la o lamaie se toarna in forma de spirala. Zeama de la o jumatate de lamaie se toarna intr-un pahar inalt impreuna cu lichiorul de kiwi, se adauga feliile de kiwi si se umple paharul cu vin spumos. Se orneaza un betisor cu coaja de lamaie si se asaza deasupra paharului.

Mentiuni

Nespecificate
Timp preparare : Nespecificat
Complexitate : Nu a fost specificata

cocteil de oua (1 portie)

Ingrediente

Galbenus crud (1), zahar (2 linguri), punch de vin (40 ml).

retete cu poze

Preparare

Se freaca galbenusul cu zaharul, se amesteca cu vinul si se da la rece.

Mentiuni

Nespecificate
Timp preparare : Nespecificat
Complexitate : Nu a fost specificata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu