joi, 19 aprilie 2012

Aperitive

OCHIURI INVELITE



Ingrediente:


-350 g malai grisat
-2 l apa
-2 lingurite sare (rase)
-100 g unt
-200 g branza de oi (burduf)
-4-6 oua
-sare
-piper
-boia
-cascaval ras (optional)
-smantana (optional)

Ochiuri Invelite



Ingrediente:


-350 g malai grisat
-2 l apa
-2 lingurite sare (rase)
-100 g unt
-200 g branza de oi (burduf)
-4-6 oua
-sare
-piper
-boia
-cascaval ras (optional)
-smantana (optional)


Preparare:

Din faina de malai, apa, sare faceti o mamaliga pripita, astfel:
Puneti apa la fiert, iar cand se infierbanta adaugati sarea si presarati putin malai, in ploaie.

Dupa ce incepe sa fiarba, presarati restul de faina, tot in ploaie, amestecand continu, pana se obtine un terci mai consistent.

Lasati sa fiarbe 5-10 min, amestecand, pana se ingroasa (lingura sta drept in mamaliga), apoi lasati deoparte.

Este de preferat sa fiarba la foc mic si nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume.

Luati un vas termorezistent, ungeti-l cu unt si asezati alternative 3 straturi de mamaliga si 2 de branza, presararte cu unt topit.

In ultimul strat de mamaliga, netezit, faceti adancituri cu o lingura inmuiata in unt topit, cate oua veti folosi.

Dati la cuptorul, la foc potrivit si cand capata deasupra o crusta usor rumenita, scoateti vasul, puneti cate un ou crud in fiecare adancitura.

Condimentati ouale, presarati cu cascaval si dati din nou la cuptor.
Dupa ce albusurile s-au inchegat, serviti imediat, fierbinte.
Cine doreste poate acompania mamaliguta cu smantana.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
APERITIV CU BRANZA

Ingrediente:


Branza de burduf
branza de oaie
2-3 linguri smantana groasa
unt
jumatate ceapa
2 catei usturoi
sare
busuioc
rosii(eu n-am avut si am pus de la cutie)
ulei masline
paine

Preparare:

Taiem painea felii, punem pe fiecare cate-o feliuta de unt, le asezam in tava pe care o dam 5-7 min in cuptorul incins, sa se usuce un pic la suprafata.

Intre timp punem intr-un castronel branza de burduf, cea de oaie, ceapa taiata marunt(daca aveti ceapa verde e si mai buna), usturoiul marunt, smantana, sare, busuioc.
Amestecam bine tot.

Scoatem tava din cuptor; punem pe fiecare felie compozitie; dam iarasi la cuptor; lasam pana capata o culoare aurie, scoatem tava si punem rosiile, mai lasam 2-3 minute si le servim cu putin ulei de masline.

Mentiuni:

O reteta asemanatoare am vazut-o intr-o revista dar cred ca e si mai buna cu ceapa verde, busuioc tot verde si rosii.
Timp Preparare: 30 '
Complexitate: redusa
ANTREU CU VINETE

Ingrediente:


1 vanata
1 rosie mare
1 catel de usturoi
Ulei de masline
Sare
piper
Patrunjel pentru decor

Sos:
1 lingura ulei de masline
2 linguri de otet balsamic
4-5 linguri de apa
1 lingurita cu varf de zahar
1 praf de sare
2 foi de busuioc proaspat sau uscat

Preparare:

Vanata se taie rondele se sareaza si se prajeste in uleiul de masline (cam o lingura de ulei la 4 felii de vanata). Cand sunt aurii se aseaza pe hartie de menaj care sa absoarba din grasime. Rosia se curata de coaja si se taie maruntel, usturoiul se curata, se scoate bulbul (mijlocul), se taie marunt. Se pun in tigaia fierbinte in care s-au prajit rondelele de vanata, se sareaza se pipereaza, se amesteca si se lasa cam 5 min. pe foc.

Mozarella se taie felii.
Se aseaza pe farfurie intercaland vanata, mozarella, rosiile, iar vanata, mozarella, rosiile, terminand cu o felie de vanata. Decoram cu patrunjel verde si asezonam cu sosul de mai sus.
Pofta buna!
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa

APERITV CU SUNCULITA SI CASCAVAL

Ingrediente:


300g cascaval
300g sunculita
ceafa
piept de curcan(pui)
4 oua
200g smantana
2-3 linguri faina

Preparare:

Dai cascavalul pe razatoare, tai sunca cubulete. Freci galbenusurile cu furculita, adaugi faina, smantana, cascavalul, sunca si albusurile batute spuma.

Torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina si o dai la cuptor pt o ora, la foc potrivit.

Se taie dupa ce se raceste.

Pofta buna!

Mentiuni:

Este un aperitiv gustos, usor de preparat cu care iti poti uimi musafirii.

Se poate servi alaturi de alte aperitive intr-o combinatie apetisanta.
Timp Preparare: 1 h 20 '
Complexitate: redusa
APERITIV ASPECTUoS

Ingrediente:


1 bagheta
branza
castraveciori otet
gogosari otet
patrunjel
somon
masline

Preparare:

Se feliaza bagheta feliute subtiri, se intinde branza philadelphia sau almette de mai multe gusturi ca sa fie cat mai colorate feliutele, se decoreaza cu bucatele mici de masline, gogosar, castravete, somon si frunzulite de patrunjel dupa imaginatia fiecaruia.

Mentiuni:

Se mai pot decora si cu altceva depinde ce va trece prin minte. Sunt nemaipomenit de aspectuoase si potrivite de servit musafirilor ca si gustare.
Timp Preparare: 20 '
Complexitate: redusa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu